Pontus, du är toppen! Studenttårta 2011

1a juni var det dags för min käre bror att ta studenten! Självklart blev det tårta! :)

Några sena kvällar och många timmars funderande, beslutsångest och rolig bakning resulterade slutligen i två studenttårtor till lillebror!
Denna övre tårta består av anslag i tre olika storlekar, skurna i tre delar vardera. De nedersta delarna täckte jag med mosade jordgubbar, samt lite hela jordgubbsbitar. Nästa lager fyllning blev vaniljkräm, skivad banan och grädde. Tårtans två nedersta våningar är uppstrukna med limechokladganasch och den översta mössformade våningen är täckt med vit chokladganasch. Slutligen dekorerade jag tårtan med Pontus favoritblommor, gula tagetes.
En fjällformad tårta med bottnar och fyllning i näst intill oändlig variation. Dess annorlunda form gav lillebror en utmaning, då han skulle skära första tårtbiten! Att skära tårta är ironiskt nog en av de saker han påstår sig "inte vara duktig på", en av hans få svagheter om man säger så. Det var kul att ge honom en liten nagelbitare! :)
Bottnarna i topptårtan är varvade banantigerkaka och Angels food cake. Fyllningarna är: mosade jordgubbar, vaniljkräm, chokladvaniljkräm och vit chokladganasch. Uppstruken med vit chokladganasch och grädde, dekorerad med snöflingor. Det var roligt när tårtan blev uppskuren och alla lagren visade sig! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0