Hurtig höstdessert!

Vad passar bättre på hösten än att använda några av de underbara jordgubbar, som man stoppade undan i frysen i somras, till en snabb och god höstdessert? Igår var det en sån där alldeles supervacker höstdag, 14 grader varmt, lugnt på sjön och SOLIGT! Det var så vackert ute att vi totalvägrade att gå in förrän biffarna i ugnen riskerade att bli svarta om vi inte åt dem genast! Så vi gick tillslut in ändå. 

Mamma hade gjort en underbar middag, för att den skulle passa till det fina vinet hon och Pärra skulle dricka till maten. Det var jättegoda älgfärsbiffar, bulgursallad med tomat, kronärtskocka (inlagd), rödlök och persilja, till detta en jättesmarrig och enkel kall chevrésås (2dl matlagningsyoghurt, 100g chevréost, salt och peppar - mixas!)
Sen var det dags för efterrätt! Då uppfann jag och mamma denna hurtiga, ganska nyttiga, goda, snabba höstdessert!
 Per portion: 1 krossat divestivekex, så mycket jordgubbar du vill (går utmärkt med frysta tinade bär), 1dl matlagningsyoghurt blandat med 1 tsk vaniljsocker och 1 msk florsocker!
Per portion:
1 krossat divestivekex
Så mycket frysta jordgubbar du vill/har (tinade)
1 dl matlagningsyoghurt blandat med 1 tsk vaniljsocker och 1 msk florsocker


Trevlig höst! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0