Hi-hat Cupcakes

För inte så länge sedan tog jag och Edvin bussen in till stan när han slutat skolan för dagen. Vi hoppade av vid biblioteket och gick in och lånade ryggsäckarna fulla med barn- och bakböcker. Bland annat Leilas A Piece of Cake, där vi snabbt fastnade för dessa spännande muffins. Så vi åkte hem och började baka! Det tog hela eftermiddagen och kvällen, men nog var det värt det allt!

Nästa dag tog vi en promenad upp i skogen med mamma, Pontus och våra hi-hat cupcakes :)

Chokladmuffins med mumsmumshatt
Kanske gör sig dessa muffins bättre på ett fint fat inomhus, här på stubben förväxlas de gärna med något helt annat än smarriga godsaker :) Men allt är godast att smaka ute!


Pontus smakar en hi-hat cupcake

Törs du anta utmaningen? Klart du gör, det var ju skoj att baka dem! Här kommer receptet:

INGREDIENSER

Cupcakesmet
3 st  ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Frosting/Maräng
6 ägg
8 1/2 dl strösocker
Saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker

Chocolate coating
350 g mörk choklad
3 msk matolja

Cupcakesmet:
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Frosting/Maräng:
1. Blanda äggvitor, strösocker och saft av 1 citron i en rostfri bunke. vispa fluffigt för hand i ca 1 minut.
2. Sätt bunken i ett vattenbad(över kokande vatten). Vispa tills socker kristallerna smält och det blir luftigt som maräng. Du ska kunna se tydliga spår av vispen. (ha tålamod, det här ska ta tid)
3. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsockret. Vispa med elvisp ytterligare några minuter tills marängen tjocknat och svalnat.
4. Använda en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade sprialer på cupcakesen. (för mig gick det lättare med en plastpåse med avklippt hörn). Lämna cirka en centimeter runt kanten.
5. Låt stelna i kylen.

Chocolate coating:
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad tillsammans med matoljan.
2. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna.
3. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i den smälta chokladen.
4. Låt stelna på ett fat i kylen i ca 30 minuter.

Jag tycker att jag lyckades ganska bra i alla fall! Så här ser Leilas hi-hat cupcakes ut:
















Trevlig hösthelg på dig!


Kommentarer
Postat av: Ylva

Ser supergoda ut! Synd att jag inte hann smaka mer än toppingen :) Log när jag läste bildtexten till stubbilden, du är rolig!

2010-10-08 @ 19:19:55
URL: http://ylvasskafferi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0